Opskrifter på honningkager

Der findes flere opskrifter på honningkager. Den hemmelige og ægte, originale opskrift på honningkager kender kun bagerne og nogle få andre. Men her er nogle eksempler på private opskrifter på honningkager, som du selv kan bage:

Honningkage-opstilling-frit-MINI-ligeBodils honningkager:

Grunddej:

450 g honning
450 g hvedemel

Honning og mel æltes grundigt sammen og stilles væk i 7 dage.
(Varm honningen, så er det lettere at ælte)

Honningkagedejen:

900 g Grunddej
2 stk æggeblommer
15 gram brunkagekrydderi
10 gram potaske

Sæt grund dejen et varm sted, så den bliver blødere og lettere at arbejde med.
De 2 æggeblommer røres sammen med potasken og alle ingredienserne arbejdes sammen til en smidig dej.

Dejen rulles ud til tykkelse på ca. 3-4 mm. Hjerter, figurer m.m. stikkes ud.

Kagerne bages ved 190-200 grader i ca. 10 min.

Når kagerne er friskbagte er de meget hårde, men i løbet af 5-7 dage i en åben kagedåse vil de langsomt blive blødere.

Kagerne kan deles og lægges sammen med lidt abrikosmarmelade overtrækkes med chokolade.

(Jeg vælger at bage kagerne lidt tyndere, så jeg ikke skal skære dem over, da de bliver ved med at være rimelig hårde. Når abrikosmarmeladen og evt. marcipanen kommer i, bliver de bløde.)

God fornøjelse, Bodil.

Fra Birthes Madside:

500 g honning
125 g sukker
3 æg
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
1 reven skal af appelsin
1 dl piskefløde
2 spsk ymer eller yoghurt
2 tsk hjortetaksalt
500 g hvedemel

Appelsinsmørcreme:

150 g usaltet smør
125 g flormelis
2 æggeblommer
½ reven skal af appelsin
1½ spsk appelsinsaft

Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet. Afkøl blandingen til den er lunken. pisk æggene let sammen og rør dem tilige med ingefær, kanel, appelsinskal, piskefløde og ymer. Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i. Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande (ca. 20 x 28 cm) foret med bagepapir.

Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 165° i 1 time og 15 minutter. (Obs! En læser skriver, at bagetiden er alt for lang, så kagen bliver stenhård. I Brødremenighedens tidligere opskrift er bagetiden kun 150 grader i 45 minutter. )

Kagen afkøles i formen. Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med appelsinsmørcremen.

Kagen vinder i både smag og konsistens ved at stå indpakket i plastfolie i et køleskab i nogle dage.

Kagen drysses med flormelis før udskæringen.

Kilde: Kim Lykkegaard 08-05-1997

Fra Kogebogen.dk:

Ingredienser:
500 g honning
125 g sukker
3 æg
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
1 reven skal af appelsin
1 dl piskefløde
2 spsk ymer eller yoghurt
2 tsk hjortetaksalt
500 g hvedemel

Smørcreme:
150 g usaltet smør
125 g flormelis
2 æggeblommer

Glasur:
Flormelis
Kakao
Kogende vand

Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Afkøl blandingen til den er lunken.
Pisk æggene let sammen og rør dem tillige med ingefær, kanel, appelsinskal, piskefløde og ymer.
Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i.
Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande (ca. 20 x 28 cm) foret med bagepapir.
Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 165° i 1 time og 15 minutter. (Obs! Bagetiden er muligvis for lang.)
Kagen afkøles i formen.
Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med smørcremen.

Pynt evt. med glasur inden den serveres.

Tips:

Kagen vinder i både smag og konsistens ved at stå indpakket i plastfolie i et køleskab i nogle dage

2 tanker om "Opskrifter på honningkager"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *